Nieuwe beheer­plannen van de provincie voldoen niet


Partij voor de Dieren start direct met vragen

30 maart 2023

Bodem en water sturend? Dat zien we niet terug in de nieuwe beheerplannen van de provincie voor een aantal natuurgebieden.

Vijf minuten nadat Marianne van der Zijde en Fabian Zoon zijn aangesteld in het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft de fractie dan ook schriftelijke vragen ingediend over deze nieuwe beheerplannen. Het betreffen vier beheerplannen van natuurgebieden met veel veenweide.

Biodiversiteit, klimaat, natuur en waterkwaliteit blijven met deze beheerplannen nog steeds onvoldoende. Ze voldoen niet aan opdracht van de minister dat bodem en water sturend moeten zijn. Toch worden deze plannen vastgesteld tot 2029.

Hollands Noorderkwartier kan de provincie vragen de plannen aan te scherpen zodat ze meer in lijn zijn met het eigen Waterplan 2022-2027.

Gerelateerd nieuws

Nieuwe fractie voortvarend van start

Na de voor ons zo succesvol verlopen verkiezingen is de nieuwe fractie gelijk voortvarend van start gegaan. Vanmiddag hadden ...

Lees verder

Proces van verkenning en formatie weinig transparant

Op 12 april 2023 hebben de onderhandelende partijen een verslag uitgebracht met een concept collegeprogramma. De fracties van...

Lees verder