Natuur en dieren een stevige stem in de Noord-Hollandse water­schappen


In Hollands Noor­der­kwartier komt Partij voor de Dieren binnen met 2 zetels

18 maart 2023

Partij voor de Dieren krijgt een stevige stem in het de Noord-Hollandse waterschappen. Met 9 zetels in de gezamenlijke waterschappen van Noord-Holland zal de komende vier jaar flink ingezet worden op een duurzaam, groen en diervriendelijk waterschap. De urgentie om de crises snel op te lossen als donkergroene aanjager wordt onderstreept door de kiezers.

De komende jaren zijn grote veranderingen op komst. De Partij voor de Dieren heeft tijdens de verkiezingen uitgelegd hoe diverse crises opgelost kunnen worden. “We hebben met een duidelijk verhaal neergezet, dat begrepen en gewaardeerd is door de kiezer.“ zegt Rick Schellingerhout van Amstel, Gooi en Vecht. “Onze concrete oplossingen voor stikstof, klimaat en biodiversiteit kunnen we de komende vier jaar gaan uitvoeren in de waterschappen.” aldus Fabian Zoon van Hollands Noorderkwartier. “Lef hebben wordt dus beloond als donkergroene aanjager en met dierenwelzijn als uitgangspunt” aldus Harbert van der Kaap van Rijnland.

De Partij voor de Dieren deed voor het eerst mee in Hollands Noorderkwartier en komt binnen met 2 zetels. In Rijnland groeit de partij van 2 naar 3 zetels en met de stabiele 4 zetels in Amstel, Gooi en Vecht krijgt de Partij voor de Dieren in totaal 9 zetels in de Noord-Hollandse waterschappen.

Tijdens de verkiezingen lanceerde de Partij voor de Dieren het “Manifest voor het Platteland” waarin geschetst wordt hoe de Partij voor de Dieren kiest voor meer boeren, meer natuur en dat gezondheid op 1 gezet moet worden. Dit manifest kan nu uitgevoerd gaan worden in de verschillende waterschappen van Noord-Holland.

Gerelateerd nieuws

Een groene toekomst met dier, mens en natuur als uitgangspunt

De Partij voor de Dieren doet voor het eerst mee in Hollands Noorderkwartier. Een waterschap waarin nog steeds teveel naar de...

Lees verder

Nieuwe fractie voortvarend van start

Na de voor ons zo succesvol verlopen verkiezingen is de nieuwe fractie gelijk voortvarend van start gegaan. Vanmiddag hadden ...

Lees verder