Als enige partij tegen herziening voor De Veken 4


Er is niet getoets op KRW-verslech­tering

19 oktober 2023

In het CHI van 18 oktober hebben wij tegen het voorstel over industrieterein De Veken 4 gestemd. Hoewel de Partij voor de Dieren er geen voorstander van is om agrarische grond om te vormen naar industrieterrein gaan wij als CHI niet over de landschappelijke inpassing.

Waar wij echter wel over gaan is de waterkwaliteit. En als dan verzuimd wordt om een KRW toets uit te voeren bij de watertoets terwijl dit uitdrukkelijk bij het vaststellen van het bestemmingsplan genoemd wordt, zijn er voor ons geen redenen om in te stemmen met deze partiƫle herziening van het peilbesluit.

We moeten ruimte bieden aan natuur en water. Niet aan nog meer versteende industrieterreinen. De hele bijdrage lees je hier.

Waar we ons wel helemaal in kunnen vinden is dat het waterschap unaniem verder bouwt aan de regierol op het gebied van aquathermie (het opwekken van warmte uit water) omdat we moeten stoppen met fossiele brandstoffen maar er tegelijkertijd wel voor moeten waken dat dit niet ten nadele gaat van de onderwaterecologie.

Gerelateerd nieuws

Topprioriteit voor waterkwaliteit

Afgelopen woensdag hadden we de eerste CHI vergadering van het waterschap na de zomervakantie. Ons belangrijkste thema was da...

Lees verder

Extra budget voor onderzoek Dijkkwartier

Voor het Dijkkwartier in Den Helder is al eerder onderzocht en vastgesteld dat een versterkte kering technisch haalbaar is. B...

Lees verder