Fabian Zoon


Water­schaps­be­stuurder en frac­tie­voor­zitter

Fabian is opgegroeid in Wormer. Hij was vaak met een bootje te vinden op Het Zwet, dat onderdeel is van het Wormer- en Jisperveld. Nu woont hij in Koedijk en vaart hij graag met zijn kajak door de sloten. “Naast mijn IT-werk geeft me dit ontspanning en zo zie ik de natuur van heel dichtbij: prachtige ijsvogels, vissen en juffers. Maar helaas ook vervuiling door meststoffen. Juist over die vervuiling maak ik me grote zorgen.

Van 2011 - 2023 was hij betrokken bij de Provinciale Statenfractie van de Partij voor de Dieren waarvan de laatste vier jaar als fractievoorzitter. Hij gaat zich inzetten voor een schone en diervriendelijke toekomst voor het hele HHNK-gebied.

Gerelateerd

Ook vissen voelen pijn

Aanvullende informatie voor op de vismarkt

In het kader van de maand van de vis hield het waterschap op woensdag 15 mei een vismarkt. Gelukkig zonder dat er vis gegeten, gedood of verhandeld werd. Maar tot onze verrassing waren er wel twee externe partners uitgenodigd die ook hun verhaal mochten doen: De Beroepsbinnenvisserij en Sportvisserij MidWest Nederland met hun visambulance. Die laatste partij kon dan gelijk vertellen dat ze meedede...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws