Beschikbaar stellen HHNK land­schaps­ele­menten aan agrariërs


Geiten­paadje voor groene subsidie? Vragen!

6 juli 2023

In een artikel van Follow the Money van 28 juni wordt beschreven hoe een aantal waterschappen hun sloten cadeau doen aan boeren. Hierbij kunnen agrariërs extra groene subsidies aanvragen door gebruik te maken van waterlopen van het waterschap bij hun opgave.

Ook ons waterschap heeft zo’n regeling opgesteld. Het is alleen onduidelijk waar dit precies besloten is. De fractie van Water en Natuur heeft technische vragen gesteld naar onder andere het moment waarop deze beslissing tot stand is gekomen. Ook wij zijn daar benieuwd naar.

Daarnaast is de juridische basis twijfelachtig en helpt de regeling niet bij de omschakeling naar meer biologisch boeren. Juist de manier van boeren die we zo hard nodig hebben in de transitie naar een duurzame toekomst. We hebben schriftelijke vragen gesteld.

Gerelateerd nieuws

Uitbreiden gaswinning in Middelie? Absurd!

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wil extra en langer gas winnen uit het gasveld van Middelie. Dit gasveld zit onder...

Lees verder

Topprioriteit voor waterkwaliteit

Afgelopen woensdag hadden we de eerste CHI vergadering van het waterschap na de zomervakantie. Ons belangrijkste thema was da...

Lees verder